Elon Musk | Tesla Motors | Autonomní vůz

Tesla verbuje zaměstnance k testování nejmodernějšího autopilota

Generální ředitel Tesly Elon Musk vyzval k tomu, aby se více zaměstnanců firmy zapojilo do testování Autopilot Hardware 3. Těm, kteří se zaregistrují do programu, nabízí zajímavé slevy. Výňatky z interního e-mailu přinesl server Electrek.

Autopilot Hardware 3 má být dle amerického výrobce „nejmodernějším počítačem s neuronovými sítěmi pro autonomní řízení“. Testovací program byl zahájen v září a zapojit se do něj mohly stovky zaměstnanců, kteří do auta dostali nejnovější techniku.

Muskovy slevy pro testery

Musk v e-mailu zaměstnancům napsal, že interní testování Autopilot Hardware 3 stále vyžaduje „několik stovek dalších účastníků“. Kromě toho ve zprávě zmiňuje, že nová verze má o tisíc procent lepší schopnosti ve srovnání s Autopilot Hardware 2.

Zaměstnanci, kteří se do projektu zapojí, dostanou slevu ve výši osmi tisíc dolarů (asi 180 tisíc korun) za příplatkový balíček „Full Self-Driving Capability“ („schopnost plně samostatného řízení“). Nabídka platí jen pro první nákup a bude ukončena po naplnění stavu.

Ze snahy získat další testovací řidiče je zjevné, že ne všichni zaměstnanci společnosti si mohou dovolit pořízení některého vozu z firemního portfolia. Další motivací je tak odpuštění příplatku ve výši 5000 dolarů (cca 113 tisíc korun) za prémiový interiér v případě Modelu 3.

Výhody pro obě strany

V konečném důsledku jde o oboustranně výhodnou nabídku. Zaměstnanci Tesly mohou díky ní pořídit automobil s nejnovějšími technologiemi se slevou až 13 000 dolarů, zatímco automobilka získá cennou zpětnou vazbu a údaje z testování v reálném provozu.

Předpokládá se, že Autopilot Hardware 3 bude nasazen v komerčně dostupných vozech v prvním pololetí roku 2019. Do konce roku by pak díky kombinaci nového hardwaru a aktualizacím softwaru měla Tesla nabídnout úplnou autonomii svých vozidel.

Diskuze (2) Další článek: Služba Coinbase Earn chce lidi vzdělávat v kryptoměnách a ještě jim za to zaplatí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,