Továrnu Western Digital postihl výpadek elektřiny. Následky jsou obrovské, paměti mohou zdražit

Výpadek elektřiny v továrně často nemusí znamenat žádný větší problém kromě toho, že se zrovna v danou chvíli nedá nic vyrábět a linky stojí. V případě továrny na výrobu flash čipů jde ale o problém, který má obrovské následky.

V továrně Yokkaichi, kterou ve stejnojmenném regionu v Japonsku provozuje Western Digital ve spolupráci s Toshibou, došlo 15. června k neočekávanému velkému výpadku elektřiny. Tento výpadek se týkal celého regionu Yokkaichi.

Western Digital musel přistoupit k tvrdému přerušení výroby, což představuje velké technologické a provozní problémy. Továrně se podaří obnovit kompletní výrobu až v polovině července a kvůli výpadku bude chybět odhadem 6 exabajtů flash pamětí, což představuje 6 milionů terabajtů a například tedy bezmála 50 milionů 128GB paměťových modulů. 

Kvůli tomuto výpadku se očekává, že celosvětová dostupnost flash pamětí může v nejbližších čtvrtletích poklesnout až o 25 %, což se může projevit i na koncových cenách pamětí a SSD. Jiné dohady dokonce počítají s tím, že se ztráty z pohledu celkové kapacity dostanou až na 9 exabajtů.

Diskuze (43) Další článek: V novém Computeru: test Mesh Wi-Fi a USB kabel jako dárek

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,