Nvidia | Grafické karty | TSMC

TSMC už má objednávky na výrobu 7nm a 5nm čipů od Nvidie

TSMC zvyšuje kapacity 7nm výroby a tento rok poprvé rozjíždí i hromadnou výrobu 5nm čipů. I když se původně očekávalo, že Nvidia chystá nové grafické čipy pouze na bázi 7nm technologie, dočkáme se nejspíše i zajímavého překvapení.

Už dříve se objevily spekulace o tom, že Nvidia možná chystá i nějaký záhadný čip, který chce vyrábět 5nm technologií EUV u TSMC. Vzhledem k tomu, že mezi první zákazníky této výroby patří hlavně Apple a AMD chystá 5nm technologii až u čipů pro příští rok, jde o velmi silný tlak Nvidie na co nejmodernější výrobní proces.

Dle informací Digitimes by navíc měla Nvidia využívat i 7nm kapacity od Samsungu, takže je otázka, jaký produkt bude pomocí 5nm technologie vyrábět. Lze předpokládat, že by se jednalo o dražší produkt určený pro profesionály nebo servery a datacentra, případně specializovaný čip pro umělou inteligenci nebo mobilní čipset, který bude nástupcem současné Tegry.

Více informací se určitě dozvíme už 14. května, kdy bude mít šéf Nvidie velkou prezentaci s představením nových produktů a technologií.

Váš názor Další článek: NFC poslouží i pro nabíjení. Bude v nových sluchátkách, hodinkách a stylusech

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,