Sociální sítě | Web | Twitter

Twitter na webu je v novém. Podobá se mobilní verzi a má tmavé téma

Zásadní změna vzhledu webových stránek sociální sítě Twitter je tady! Posun blíže ke vzhledu mobilní aplikace se však nesetkává jen s pozitivními ohlasy – například server Mashable, který o novince informoval, hned v první větě sarkasticky konstatuje, že uživatelé proti tomu nemohou nic dělat.

Nová verze webové aplikace přichází po téměř ročním testování. Sociální síť ji nyní míní zobrazovat všem uživatelům, přičemž nenabídne možnost přepnout zpět do původního vzhledu. Smutnou zprávou je, že ani v této verzi stále není možné editovat příspěvky po jejich odeslání.

Nový Twitter je tady

Tiskový mluvčí Twitteru uvedl, že nasazování nového vzhledu všem uživatelům potrvá až několik dní. Z designového hlediska jde o poměrně radikální změny a můžeme konstatovat, že proti původnímu designu zde nezůstal kámen na kameni. Nový web by měl být rychlejší, jednodušší a více přizpůsobitelný.

Hlavní navigace je nyní situována po levé straně a mimo jiné obsahuje odkazy na časovou osu, oznámení, soukromé zprávy či seznamy. V sekci Víc přibyla nová možnost rychlého přepínání mezi více uživatelskými účty bez nutnosti odhlašování a opětovného přihlašování.

Po pravé straně našly své místo aktuální trendy, vyhledávání a nabídka účtů, které by vás mohly zajímat. Zcela se vytratila sekce Moments, která z Twitteru patrně mizí navždy. V rámci udržení uživatele na webu přibyla sekce Prozkoumat, kde se zobrazují populární témata a oblíbené články.

Změny, kam se podíváte

Další velkou změnou je samostatná sekce soukromých zpráv, které již nejsou utiskované v malém okně v horní části časové osy. Konverzace nyní vypadají podobně, jako v běžných komunikačních programech, včetně „bublin“ jedné i druhé strany. Stále však chybí možnost vyhledávání.

V záhlaví hlavní stránky najdete tlačítko s hvězdičkou, přes které lze přepínat mezi zobrazením příspěvků v chronologickém pořadí, nebo podle vlastního algoritmu, který by měl na prvních pozicích ukazovat nejzajímavější tweety.

Trendem roku 2019 je tmavý režim, který pochopitelně nechybí ani v nové verzi Twitteru. Možnost změny najdete v sekci Více-Nastavení a soukromí-Zobrazení, přičemž kromě výchozího světlého vzhledu je v nabídce ještě tmavý a skutečně černočerný černý mód.

Nutno podotknout, že reakce na rané verze nového designu byly poměrně značně smíšené. Skutečnost, že nový vzhled již nebude volitelný, pravděpodobně přinese negativní ohlasy, ale jak už to v podobných případech bývá, uživatelé si nakonec zvyknou. Nic jiného jim ostatně nezbývá.

Diskuze (7) Další článek: ELONOVINKY: Tesla vykázala rekordní prodeje a rozhodně nekončí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,