Twitter obrátil a zakročil proti známému šiřiteli fake news. Účty Alexe Jonese a InfoWars jsou fuč

Začátkem minulého měsíce se Apple, následovaný Youtubem, Facebookem i Spotify rozhodly zakročit kvůli známému šiřiteli fake news a nenávisti – Alex Jonesovi a jeho InfoWars a smazali jeho obsah a účty. Twitter tak ale neučinil.

Šéf Twitteru – Jack Dorsey kvůli tomu čelil velké kritice, on sám však v té době oznámil, že účty neporušují žádná pravidla Twitteru. Objevily se tak obavy, že jestli neporučují, tak je tedy problém ve špatně nastavených pravidlech, které umožňují takový druh obsahu šířit mezi miliony uživatelů.

Fake News: Silná internetová zbraň, proti které se těžko brání

Dle neoficiálních informací tento případ vzbudil problémy i přímo uvnitř Twitteru, kde většina vysoce postavených zaměstnanců byla pro smazání, Jack Dorsey si ale stál na svém.

Jack Dorsey byl ale v týdnu na koberečku v kongresu USA, kde musel obhajovat, zda na Twitteru nedochází k politickému ovlivňování uživatelů a preferenci té či oné strany. Den poté došlo ke smazání účtů Alexe Jonese a InfoWars, které měly dohromady přes 1,5 milionu uživatelů.

Jak bojovat proti fake news? Nedávno jsme o tom diskutovali:

Diskuze (31) Další článek: Facebook má problém: čtvrtina amerických uživatelů si za poslední rok smazala z telefonu jeho aplikaci

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,