Sociální sítě | iOS | Twitter

Twitter udělá radost majitelům telefonů s OLED displejem. Konečně přidal zcela černé rozhraní

Sociální síť Twitter již od roku 2016 nabízí noční režim, ve kterém dominuje uživatelskému rozhraní tmavě modrá barva. Majitelé telefonů s displejem OLED by však více ocenili skutečně černé prostředí, jehož zobrazení je energeticky méně náročné. Ve čtvrtek se konečně dočkali uživatelé iOS, Android přijde později.

Uvolnění skutečně černého nočního režimu prioritně pro telefony Apple není velkým překvapením. Poslední modely iPhone X a iPhone XS totiž mají (AM)OLED obrazovky, které při zobrazení černé barvy odebírají méně elektrické energie. Jejich majitelé se tedy černočerného prostředí opakovaně dožadovali. Tmavě modrá barva sice méně namáhá oči, avšak nešetří baterii.

Opravdu černý Twitter

Skutečně černé barvy grafického rozhraní aplikace sociální sítě si uživatelé mohou zapnout v nastavení zobrazení a zvuků. Zde je kromě tradičního tmavomodrého „nočního režimu“ nový přepínač „lights out“, jež zajistí přepnutí do černé barvy.

V tuto chvíli je novinka k dispozici výhradně na zařízeních s operačním systémem iOS, nicméně by se prý již „brzy“ měla objevit i v aplikaci pro Android a ve webovém rozhraní. Konkrétní termín, kdy by se měli dočkat uživatelé dalších platforem, však zatím nebyl publikován.

Twitter pro iOS se také dočkal funkce, kterou aplikace pro Android nabízí již od roku 2017 – automatického zapnutí/vypnutí nočního (tmavého) režimu. Pokud uživatel aktivuje tuto volbu, bude se mu tmavé grafické rozhraní zapínat a vypínat automaticky po západu, respektive východu slunce.

Diskuze (9) Další článek: Příběhy na Facebooku se dočkaly lepšího desktopového rozhraní, využívá celou plochu obrazovky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,