Smartphone | Týden mobilně

Týden mobilně 556: Mobily porazily pandemii, vítězi jsou Samsung, Xiaomi a tablety

Globální prodej mobilních telefonů má za sebou další čtvrtletí a vzhledem k pokračující pandemii se všeobecně očekával velký propad. Nakonec jsme meziročně pouze o 1,3 % níže, což je skvělý výsledek. Světovou jedničkou je Samsung, Huawei drží druhé místo, ale s -22 % jde o největší propad. Naopak třetí Xiaomi je skokanem kvartálu, meziročně vyrostlo o 42 %. Apple je čtvrtý, protože letos začal později prodávat novou řadu iPhonů, takže se mu nezapočítaly do statistik.

Tablety, které už několik posledních let vytrvalé klesají, v pandemii naopak pookřály a meziročně vyrostly o 25 %. Tady je jasným vítězem Samsung, který své prodeje meziročně téměř zdvojnásobil.

Zajímavé novinky tohoto týdne: DJI má vylepšený levný drone Mini 2, atraktivný dvoudisplejový smartphone LG Wing dostal českou cenovku a řadu českých sportovců bude zajímat, že končí Endomondo. Chcete zachránit své pracně nasportované workouty? Stáhněte si je a převeďte jinam.

Pozvánka závěrem. Apple pořádá už třetí podzimní keynote. Očekává se, že představí první počítač s procesorem vlastní výroby. 

Váš názor Další článek: Týden Živě: Raspberry Pi v klávesnici, DJI Mini 2 a děravý software

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,