Umělá inteligence se snažila dělat košile. Skončilo to fiaskem

Umělá inteligence v současné době pomáhá objevovat nové exoplanety, bojovat proti duševním chorobám či třeba luštit záhadný Voynichův rukopis. S některými věcmi si však stále neporadí. Ukázkovým příkladem může být… výroba oblečení.

Projekt Original Stitch měl uživatelům umožnit nechat si udělat košili pouze na základě předlohy v podobě jediné fotografie jiné podobné košile. Jelikož nakupovat tento typ zboží on-line není vůbec jednoduché (řadě lidí prostě nezbývá než doufat, že jim vybraný model sedne), šlo o nesporně skvělý nápad.

Jediný problém spočíval v tom, že jeho provedení už rozhodně tak skvělé nebylo. Pavel Alpeyev a Jason Clenfield z Bloombergu si několik takových košilí na zkoušku objednali a byli nepříjemně zklamáni.

Jedna košile měla příliš dlouhé rukávy a současně byla těsná kolem hrudníku. Druhá na tom byla podobně. A třetí už nešla vůbec zapnout.

Nikoho proto asi nepřekvapí, že v prosinci byla tato služba vypnuta. Duchovní otec Original Stitch, Jin Koh, Alpeyevovi a Clenfieldovi oznámil , že jeho výtvor je očividně „stále v beta verzi“.

Koh ovšem nehodil flintu do žita a začal pracovat na vylepšené verzi svého softwaru, která by mohla být uvolněna v průběhu letošního roku. Podle dostupných informací tentokrát bude vyžadovat tři fotografie: požadované košile a hrudníku jejího budoucího nositele (zepředu i zezadu).

Diskuze (10) Další článek: Na klienty ČSOB míří další phishingový útok

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,