Technologie | Software

Urus je unikátní startup, díky kterému se filmy budou odehrávat přímo u vás doma

Až se budete dnes večer dívat na film, uvidíte to samé, co váš soused i člověk na druhé straně zeměkoule. Unikátní startup jménem Urus Entertainment by se ale mohl postarat o to, aby se ve filmech a videích objevilo přímo vaše bezprostřední okolí.

Technologie, kterou mladá firma využívá, dovolí vašemu mobilnímu telefonu nafotit panoramatické snímky okolí, ať už jde o obývací pokoj, kuchyň, ložnici či zahradu před domem. Vše se potom promění v 3D modely a doslova integruje do filmu či videa. Do filmu se proto vžijete mnohem více, a to jednoduše proto, že tam uvidíte např. svůj gauč.

urus-entertainment-yuanchen-zhu-kevin-niu.jpg
Vlevo zakladatel projektu Kevin Niu, vpravo vedoucí výzkumník Yuanchen Zhu

Prvním krokem firmy v byznys modelu budou tradiční promo účely. Krátké teasery či reklamy, kde se postavy budou promenádovat po vašem obýváku. Tvůrce projektu Kevin Niu však doufá, že se postupně dostane do mnohem vyšší ligy, do plnohodnotných filmů či seriálů.

Podle něj by mělo jít o zcela jiný druh interakce diváka s výsledným materiálem, protože by v něm bylo něco z jeho vlastního života a okolí. Představte si hororový film, který se bude odehrávat ve vašem bytě. Rozhodně se budete bát podstatně více.

Projekt je prozatím ve velmi rané fázi vývoje. Jeho největší slabinou je nutnost použitelně nasnímat prostor divákem. Pokud nebude postup triviální a výsledky uspokojivé, nemůžeme počítat s nějakým větším rozšířením.

Diskuze (2) Další článek: Nejlepší letošní aprílové vtípky kolem počítačů a internetu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,