Kdepak, zvíře se musí prohánět po pastvinách (třeba jako ve Švýcarsku, Brazílii, Chile, ale často už i v Česku což mi dělá radost, podporuji, aby zvířata žila v pohodě, bez stresu). Tím se utváří nejen maso, ale svalová hmota, šlachy, vše co potom dává masu specifickou chuť a neblátivou konzistenci. Doporučuji vyzkoušet maso fialového kuřete bez pohybu a volně chovaného z BIO chovu. Nic z toho co je ve článku bych nechtěl, ale pokud to budou vyrábět, vím o zemích, kde budou mít radost. Indové nemohou hovězí, takže zde by snad nebyl problém, Čína by tím ušetřila mnoho vypuštěného CO2 a Afrika má mnoho hladových bříšek, možná to chutná lépe než živí (či smažení) brouci a červi. Dále bych podobnou stravu mile doporučil aktivistům*, kteří považují jatka za vraždění zvířat (v rozporu s těmi jejich oblíbenými zákony, kterými se tak často ohánějí), viz třeba nedávný pořad paní Jílkové o zvířatech v cirkusech.
*Člověk, který všemu rozumí, hraje si na demokrata, přitom druhým lidem nutí, své myšlení, svůj způsob života, jako bolševik.
Názor byl 1× upraven, naposled 14. 12. 2018 16:05