Radioaktivní není jen med, ale i "zdravé rybičky", protože není nad to si udělat jaderný testík v moři, když tam přece "nikdo nežije".https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/na-zemi... ... Radioaktivita potravin je tak běžná, že jsou k ní stanovené i "normy o její přijatelnosti": https://www.bezpecnostpotravin.cz/az/termin/76515.aspx... Mimochodem ta "bezpečná míra" je vždy ve všech oborech RELEVANTNÍ a vždy SUBJEKTIVNÍ určená pro "průměrného člověka", který vypadá tak, že je to z 51,2% žena, která má 1,72 dítěte a žije celkem pohodovým životem akorát někdy má problém uživit posledních 0,11 svého dítěte. Samozřejmě nikdo takový není. Reálně jsou lidé, kteří nemají žádné genetické zatížení můžete je klidně poslat bydlet přímo do ozářeného místa, aniž by byla nějak snížena nebo zkrácena kvalita jejich života, protože denně vypijí "půlánka" vodky a díky tomu stejně v 35 budou vypadat na důchodce a zemřou do 50 let ať budou žít v jakémkoliv prostředí. (Takto to mají některé komunity v Kazachstánu, kde opravdu chlastají tak, že chlapi ve 35 vypadají jako důchodci).A pak jsou také lidé, kteří mají genetické predispozici k rozvoji nádorových onemocnění, celkově na tom nejsou moc dobře a pokud dostanou "přijatelnou dávku ozáření", tak jim to rozhodně neudělá dobře.Proto bych byl proto, ať je "přijatelná dávka ozáření" v prodávaných potravinách NULA.