V Číně vzniká více startupů s hodnotou přes miliardu dolarů. Poprvé překonává USA

Označení „Unicorn“ neboli jednorožec je v oblasti startupů určené pro ty společnosti, které překonaly milník ohodnocení v podobě jedné miliardy dolarů. USA v tomto směru historicky vždy generovala nejvíce „jednorožců“, což lze vidět třeba na Uberu, Facebooku Twitteru a dalších startupech.

Čína se ale v posledních letech výrazně proměnila, vzniká zde stále větší počet startupů a vše už došlo k takové úrovni, že Čína poprvé překonává USA v rámci počtu nových společností, které překonávají hodnotu jedné miliardy dolarů.

Počet těchto nových společností se v Číně ve třetím čtvrtletí dostal už na 181, přičemž jen v tomto čtvrtletí jich přibylo 34. Celková hodnota těchto startupů je 696 miliard dolarů a 20 z těchto společností již během prvních tří čtvrtletí tohoto roku vstoupilo na veřejnou burzu.

Jedná se přitom o startupy, které jsou určené pro nové trhy a zaměřují na moderní trendy jako je umělá inteligence, finance na internetu (v mobilu), sdílenou jízdu, pronájem věcí či prostor nebo e-commerce a další technologické segmenty.

Diskuze (1) Další článek: Microsoft řeší problém v Asii. Většina počítačů v obchodech tam má pirátské Windows

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,