Notebooky | Procesory | AMD

V databázi testů se objevil výkonný mobilní procesor AMD Ryzen 7 5800H s architekturou Zen 3

Již dříve jsme informovali o tom, že nová generace mobilních procesorů řady Ryzen 5000 od AMD bude trochu zmatečná, protože bude obsahovat jak modely postavené na starší architektuře Zen 2 (Lucienne alias Renoir refresh), tak i novější se Zen 3 (Cezanne). Nyní se na internetu objevil jeden z nejvyšších modelů, který používá právě architekturu Zen 3.

Záznam se objevil v databázi testovacího programu Geekbench 5, kde byl mobilní procesor detekován jako AMD Ryzen 7 5800H s osmi jádry a podporou SMT (16 vláken) a integrovaným grafickým čipem Radeon. Oproti předchozí generaci se zdvojnásobila velikost L3 cache paměti na 16 MB.

Snímek obrazovky 2020-12-02 v 17.16.18.jpg

Podle detekce, která ale u neuvedených modelů většinou nebývá přesná, měl procesor základní frekvenci 3,2 GHz, což by vycházelo o 300 MHz výše, než u staršího modelu AMD Ryzen 7 4800H. Procesor byl součástí neznámého zařízení s označením Lenovo 82L5, takže mohlo jít o notebook ale také o minipočítač nebo jen testovací desku.

Výkon byl při testování omezen, takže výsledky bohužel nelze brát nijak v potaz. AMD dle očekávání chystá i ještě výkonnější osmijádrový model s označením Ryzen 9 5900H, který by měl být určený pro nejvýkonnější herní notebooky.

Prezentace procesorů AMD Ryzen 5000:

Diskuze (6) Další článek: Nejlepší dostupný hardware, ze kterého si teď můžete poskládat počítač

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,