Vedle Airspeeder Mk3 jsou klasická závodní auta nuda. Vznáší se a je neskutečně rychlý

Australský startup Alauda Racing nedávno představil Airspeeder Mk3: „první elektrický létající závodní vůz na světě“. Tato elegantní jednomístná kvadrokoptéra byla navržena tak, aby se mohla zúčastnit speciálního klání naplánovaného na závěr letošního roku. To bude vzhledem k bezpečnostním rizikům probíhat bez lidských pilotů.

Alauda Racing však již pracuje i na Mk4, tedy pilotovaném „závoďáku“, který by si měl odbýt svůj debut někdy během roku 2022.

„První závody elektrických létajících aut na světě se uskuteční letos a půjde o nejzajímavější i nejpokrokovější motoristický sport na planetě,“ uvedl ve svém prohlášení zakladatel dotyčného startupu Matt Pearson.

Airspeeder Mk3 je skutečný rychlostní ďábel: z nuly na stovku se dokáže dostat za cca 2,3 sekundy. Díky trupu z uhlíkových vláken jeho celková hmotnost činí pouhých 100 kilogramů.

Během závodů vůz bude muset zastavovat za účelem výměny baterií (analogie k pit stopu ve světě Formule 1). Jednotlivé týmy samozřejmě budou moci používat různé typy baterií a tím se snažit získat výhodu.

Diskuze (31) Další článek: Samsung má nový typ pamětí HBM2. Obsahují integrované výpočetní obvody pro umělou inteligenci

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,