Akademik CZ
3. 3. 2022 • 21:50

"Vegetariáni mají o 14 % nižší pravděpodobnost, že onemocní rakovinou, než lidé, kteří jedí maso"to jistě, ale mají o 80 % vyšší pravděpodobnost odvápnění kostí ve stáří a další problémy z nevyvážený stravy.

AjaFreeman
AjaFreeman
2. 3. 2022 • 10:19

Jsem četl, že Američtí vědci zjistili, že lidi co v mládí spáchají sebevraždu mají během svého života menší šanci dostat rakovinu. 😀

jozka2000
2. 3. 2022 • 7:50

Jeste by to meli rozdelit na vegetariany kuraky a vegetariany nekuraky..Neboli silny kurak vegetarian VS nekurak vsezravec..

JiDrozd
1. 3. 2022 • 21:39

Krom fundamentálního problému sebeselekce, který zneplatňuje téměř všechny podobné výzkumy, jsou všechny podobné studie typicky zatíženy i chybou způsobenou tím, že srovnávají následky pečlivě vybrané dietní stravy s následky "běžné" neregulované všežravé stravy. Nebo dokonce s nějakou populační baseline, kterou nelze očistit od komorbidit.
Z jiných studií uvidíte, že pečlivě vybraná pestrá všežravá strava je o podobně procent lepší, než nevybíravá všežravá strava.Redukce pravděpodobnosti rakoviny nespočívá v omezení masa, ale v pečlivosti a pestrosti jídelníčku.Tyto studie ale typicky publikují vege aktivisté, kteří mají jasnou agendu, takže je i podle své agendy prezentují a nemají důvod metodické chyby řešit, a objevit, že ona korelace vzniká jinde, než se jim hodí do krámu.

Názor byl 2× upraven, naposled 1. 3. 2022 21:40

nickaname1
1. 3. 2022 • 18:03

Podle mě je to především kvůli chlastání a hulení cigaret...Přeci jen typický vegetarián málokdy avokádový toast zapije pěti panáky a k doplnění atmosféry stáhne svoji pravidelnou půlkrábu. LOLNaopak taková grilovačka, "desetipívo" a krába cigár - to jde k sobě mnohem líp. Škodlivý je pak ale hlavně ten alkohol a cigarety.

Jan Nohejl (Grol23)
1. 3. 2022 • 16:58

Statistická závislost neznamená příčinnost.

TFSi
1. 3. 2022 • 15:53

14%? To klidně risknu 😉

Určitě si přečtěte

Články odjinud