Česko | COVID-19 | Velká Británie

Velká Británie používá WhatsApp k šíření informací o koronaviru. V Česku k tomu máme chytrou kartu

Ve Velké Británii začínají se zaváděním opatřeních v boji proti koronaviru. Zároveň zde spustili informační kanál pro obyvatele skrze WhatsApp. Díky tomu se lidé mohou snadno a rychle dostat k oficiálním informacím. U nás máme k dispozici kartu do mobilních telefonů.

Uživatelé komunikátoru WhatsApp tak mají možnost získávat ověřené informace přímo od zdroje. Přihlášení je přitom snadné – stačí zaslat „Hi“ na telefonní číslo +44 7860 064422. Velká Británie tímto krokem nahrazuje chybějící národní systém pro komunikaci a využívá komunikátor, který je sice velmi populární, zároveň ale proti němu několikrát vystoupila z důvodu šifrování zpráv a nemožnosti odposlechu.

U nás v Česku sice nemáme k dispozici chatbota na WhatsAppu, kdokoliv si ale může stáhnout kartu od Ministerstva zdravotnictví přímo do telefonu. Ta umí informovat o počtu nakažených, vyléčených, úmrtí, ale mnohem důležitěji – ministerstvo skrze ni zasílá důležité zprávy a tipy.

8198f4d9-2b0b-49ef-a30d-9e2ae102b24bc175651e-4d76-4f6f-8c10-4bd44ab3cdc9 
Kartu si můžete stáhnout jak na iOS, tak Androidu.

Stažení mají nejjednodušší uživatelé iOS – kartu si mohou stáhnout přímo do zabudované aplikace Wallet. Na Androidu ale Google Pay bohužel tento typ souborů nepodporuje a proto je nutné si stáhnout některou z aplikací, která si s nimi poradí. Skrze odkaz ministerstva se dostanete k aplikaci Yourwallet.

Pro obě platformy můžete kartu stahovat skrze tento odkaz.

Koronavirus online

Zdroj: TechCrunch

Diskuze (2) Další článek: Qualcomm slibuje aktivní potlačení šumu a chytrého asistenta i v levných sluchátkách

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,