Windows 10 | Aktualizace | November 2019 Update

Velká podzimní aktualizace Windows 10 vyjde 12. listopadu

Minulý týden Microsoft oficiálně oznámil, že příští „velká“ verze jeho desktopového operačního systému ponese označení Windows 10 November 2019 Update. Aktualizace s kódovým označením „19H2“ povýší číslo verze na 1909. O termínu vydání velké podzimní aktualizace informoval server Windows Latest.

Co jsme však v původním oznámení nenašli, byl konkrétní termín předpokládaného vydání aktualizace – počítalo se s koncem října nebo začátkem listopadu. Aktuální informace ukazují, že bychom se měli dočkat za necelý jeden měsíc – tedy přesně 12. listopadu 2019. To není velkým překvapením, neboť jde o druhé úterý v měsíci, kdy Microsoft pravidelně vydává nové záplaty v rámci tzv. „Patch Tuesday“.

Windows 10 November 2019 Update

Aktualizace na Windows 10 November 2019 Update by měla být nabízena všem uživatelům, kteří mají nainstalovaný poslední velkou aktualizaci Windows 10 May 2019 Update. K dispozici bude též pro starší sestavení s kompatibilním softwarem a ovladači.

Předpokládá se, že v rámci „záplatovacího úterý“ přichystá Microsoft také nástroje pro vylepšení kompatibility počítačů s květnovou aktualizací. Ty by měly zajistit hladší a rychlejší průběh procesu aktualizace na nejnovější verzi.

Po instalaci listopadové aktualizace se číslo sestavení posune na 18363.418, tedy na verzi, která je aktuálně testována jako Release Preview v rámci programu Windows Insider. Po vydání bude instalační balíček uživatelům nabízen podobným způsobem jako kumulativní záplaty.

Diskuze (23) Další článek: Antivir zdarma: 8 bezplatných řešení, která zatočí s havětí v počítači

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,