Prohlížeče | Vivaldi

Vivaldi 3.1 je rychlejší, přizpůsobitelnější a stal se z něj schopný zápisník

Norové vydali další desetinkovou aktualizaci svého prohlížeče. Vivaldi 3.1 pro Windows, macOS a Linux (stahujte zde) slibuje rychlejší start, opravuje 65 chyb a dostal dvě novinky.

Tou první je přizpůsobitelné menu dostupné přes ikonku v levém horním rohu. Standardní nabídku Soubor, Upravit, Zobrazení apod. lze kompletně překopat a nahradit vlastní. Do ní lze vložit některý z desítek různých funkcí a příkazů.

Největší péče se ale dočkaly Poznámky. Funkce je součástí prohlížeče již od první alfaverze vydané v lednu 2015, správa poznámek ale dosud probíhala výhradně v úzkém bočním panelu. Nově je dostupný i celostránkový editor.

V něm se lépe pracuje s textem i grafikou nejen díky většímu prostoru, ale také plnohodnotnému prostředí WYSIWYG. V bočním panelu se pro formátování textu musely používat značky Markdown, v plném okně je k dispozici i nástrojová lišta pro snadný výběr nadpisů, seznamu, odsazení, vkládání odkazů, příloh apod.

Navíc v něm fungují i tradiční klávesové zkratky spojené s textovými editory a nechybí ani počítadlo znaků a slov. Poznámky se samozřejmě synchronizují napříč zařízeními.

Diskuze (4) Další článek: PlayStation 5 a Xbox Series X: Co přinesou herní konzole nové generace

Témata článku: , , , , , , , , , , ,