Časopis Computer

Vychází nový Computer: jak rychlý je v praxi 10Gb/s ethernet?

  • Grafické paměti GDDR5
  • Jaké nebezpečí skrývá chytrá domácnosti
  • Přibalen Speciál Connect!

Mobilní telefony se zlepšují neuvěřitelným tempem. Pokud jsme minulý rok měli výhrady k většině levných androidových telefonů, pak letos je výhrad jen několik. Zkrátka víme, že nenáročný uživatel nemusí utrácet víc, než 4 000 Kč. Ale i v této kategorii lze vybrat skvěle a jen dobře. Abyste nešlápli vedle, nahlédněte do našeho velkého testu.

I druhý test ponechá nemalé tisíce ve vaší peněžence. Pokud chcete počítač pro internet, přehrávání filmů a úpravu dokumentů, vystačíte si s miniaturní verzí, která ušetří prostor i energii. S nejnovější generací procesorů nabízejí tyto počítače naprostý dostatek výkonu, avšak pozor: na trhu je ještě řada počítačů se starší generací procesorů a těm je třeba se vyhnout.

Čtenáři papírové i elektronické verze tentokrát získají plné verze programů v celkové hodnotě 1 600 Kč a přístup do C-zóny s bonusovým redakčním materiálem.

  • Ashampoo Music Studio 2018: správa hudební knihovny
  • Abelssoft SSD Fresh: maximální výkon z SSD
  • Wonderfox DVD Ripper Pro: archivujte svá DVD

Předplaťte si Computer a získejte dárek

Při objednání papírového předplatného získáte hned dvě vydání za rok zdarma. Časopis vám dorazí o dva dny dříve až do vaší schránky a navíc získáte skvělý dárek.

Soutěž se Synology

V novém Computeru najdete soutěž o NAS Synology DS119j.

Technologie: Nebezpečí chytré domácnosti

V našem seriálu o programování chytré elektroniky uděláme úkrok stranou, přesněji řečeno na opačnou stranu: ověřili jsme zabezpečení chytrých domácností.

Technologie: Jak rychlý je 10Gb/s ethernet ve skutečnosti?

Byt redaktora Computeru jsme doslova omotali desítkami metrů průměrného ethernetového kabelu Cat-5e. Právě ten je ve stovkách kilometrů natahán po domácnostech a firmách. Cílem bylo zjistit, jak si nový standard 10 Gb/s ethernetu poradí i s touto starou kabeláží. Výsledky jsou velmi zajímavé!

016.jpg

Reportáž: Noc vědců

Začátkem října se konala celorepubliková vědecko-popularizační akce nazvaná Noc vědců. Má veřejnosti přiblížit prostředí univerzit a vědeckých institucí. Letos ji navštívilo 60 000 lidí.

Technologie: Grafické paměti GDDR6

S příchodem grafických karet Nvidia RTX 2xxx nastupuje i nová generace grafických pamětí GDDR6. V čem se liší od svých předchůdců?

020.jpg

Časová osa: Historie klasické televize

S rozvojem internetu jí mnozí předpovídali zánik. To se nestalo a televize zůstává součástí většiny našich domácností. Internet naopak její možnosti rozšířil. Podívejte se na historii televize v přehledné časové ose.

Téma: Skrytá nastavení Windows 10

Microsoft před běžnými uživateli umně skrývá řadu nabídek a nastavení. Podívejte se, která to jsou a jak vám mohou pomoci.

028.jpg

Dále jsme poradili s výběrem nejlepší počítačové skříně. Proč není dobré skříň vybírat jen podle vzhledu? A jak se projeví, když si připlatíte za kvalitní skříň?

Fotoškolu jsme věnovali takzvanému workflow fotografa: neboli postup, jak efektivně zpracovávat nafocený materiál

Elektronickou verzi časopisu Computer si můžete koupit v naší mobilní aplikaci pro iOS a pro Android, anebo si jej rovnou předplatit na celý rok za zvýhodněnou cenu. Chcete-li číst časopis na PC, můžete jej zakoupit za 71 Kč na našem iKiosku.

Máte připomínky k obsahu Computeru nebo tipy na články, které by vás zajímaly? Diskutujte s námi na Facebooku a sledujte nás na Instagramu.

Časopis Computer

V Computeru každý měsíc najdete nejdůležitější informace ze světa počítačů, technologií a internetu. Dva důkladné srovnávací testy odhalí a ocení ty nejlepší produkty na trhu. Praktické tipy a triky vyřeší nejčastější problémy s počítači i telefony. Podrobné návody a tipy vám pomohou využít technologie v každodenním životě.

001.jpg

Časopis za nejvýhodnější cenu získáte na iKiosku. Můžete si vybrat mezi tištěnou a elektronickou verzí.

Doporučujeme také speciální vydání Nejlepší návody, tipy a aplikace pro mobily. Jak si s Androidem usnadnit život.

Váš názor Další článek: Windows 10 mají další problém. Tentokrát se týká přepisování souborů ze zazipovaných složek

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,