Časopis Computer

Vychází nový Computer: opravdu je nákup repasované techniky tak výhodný?

  • Naučte se perfektně vyhledávat na internetu
  • Opravdu se vyplatí nákup repasované techniky?
  • Dva velké testy: 20 PC zdrojů a 7 sluchátek s aktivním potlačením hluku

Pokud váš notebook dojde kraje životnosti, nebo vám již nestačí výkon počítače, pravděpodobně otevřete web některého z prodejců a začnete vybírat nový stroj. Omezení budete jen svými financemi. Pokud potřebujete za stejné peníze více výkonu, nabízí se profesionálně repasovaná technika. Prodejci se samozřejmě chlubí výhodností takového nákupu, my se však na problém podíváme střízlivým pohledem a doporučíme, která zařízení a které komponenty se vyplatí kupovat starší, a u kterých byste měli sáhnout po novém kousku.

Čtenáři papírové i elektronické verze tentokrát získají plné verze programů v celkové hodnotě 1 580 Kč a přístup do C-zóny s bonusovým redakčním materiálem.

  • IOBit Uninstaller Pro
  • Wise Duplicate Finder Pro
  • Ashampoo Burning Studio 2019

Předplaťte si Computer a získejte dárek

Při objednání papírového předplatného získáte hned dvě vydání za rok zdarma. Časopis vám dorazí o dva dny dříve až do vaší schránky. Noví předplatitelé navíc získají dárek: herní myš Connect IT Doodle Mouse v hodnotě 350 Kč.

Chcete-li číst časopis na PC, můžete jej zakoupit za 71 Kč v našem iKiosku.

Soutěž s Acerem

V novém Computeru najdete soutěž o pět herních produktů od Aceru.

Trendy: Jak efektivně hledat na internetu

Víte, jak efektivně hledat na Googlu nebo tuzemském Seznamu? Jak vyhledat svobodné fotografie? Nebo jak co nejlépe použít vyhledávač cen? V kompletním průvodci vyhledáváním na internetu vám poradíme.

014.jpg

Bezpečnost: Anonymizační platforma Tor

Ať už chcete být na internetu anonymní pro ochranu soukromí, důvěrné obchodování či ukrytí před sledováním vašich aktivit, vězte, je to jednodušší než dříve.

018.jpg

Technologie: Nová verze Bluetooth 5.1

Společnost SIG (Special Interest Group) uvedla na konci ledna 2019 nový standard Bluetooth 5.1, který řeší několik drobností, ale přináší také jednu zásadní inovaci.

020.jpg

Seriál: Programování elektroniky: přeprogramujte chytrý 230V spínač

Pod značkou Sonoff dnes na AliExpressu najdete celý zástup chytrých zásuvek a spínačů s Wi-Fi. Oproti ostatním se liší v tom, že je můžete snadno přeprogramovat a nahradit jejich čínský firmware.

022.jpg

Reportáž: inovační laboratoř FEKT VUT v Brně

Na Ústavu telekomunikací FEKT VUT v Brně byla ve spolupráci se společností AT&T otevřena nová laboratoř, ve které si mohou studenti otestovat nejnovější komunikační technologie.

030.jpg

Rozhovor: Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost

Huawei a ZTE posílají data do Číny. Asi tak nějak zobecňuje většina obyvatel ČR upozornění Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost. Je však problematika tak jednoduchá? A co všechno vlastně úřad řeší?

Kauza: Facebook a Google nabízeli 500 Kč měsíčně za vaše data

Zhruba 500 Kč za vaše data v telefonu, taková byla nabídka Facebooku a Googlu. Přistoupili byste na ni?

Časová osa: Microsoft na nákupech

Ve světě byznysu je běžné, že větší firmy pohlcují ty menší. Nejinak je tomu u technologických společností. Příkladem může být Microsoft, který za dobu své existence koupil už více než dvě stovky podniků a projektů v celkové hodnotě přesahující 67 miliard dolarů. Podívejte se na nejzajímavější akvizice redmondského gigantu v přehledné časové ose.

Téma: Na co si dát pozor při koupi repasované techniky

Chcete-li výkonnější počítač či notebook, automaticky navštívíte počítačovou prodejnu či e-shop. Málokoho napadne, že by stejnou, či dokonce lepší službu a za méně peněz odvedlo zařízení starší. Na co si dát pozor a kdy se koupě repasované techniky ještě vyplatí?

042.jpg


Dále jsme vyzkoušeli programy pro efektivní spolupráci v týmech. V testovacím centru bylo tentokrát velmi horko a dusno, otestovali jsme hned 20 PC zdrojů s výkonem do 650 W! Naměřeno bylo neuvěřitelných 2520 hodnot! V druhém testu jsme poslouchali ticho, přesněji řečeno jsme testovali sluchátka s aktivním potlačením okolního ruchu, která oblibují především cestovatelé.

Elektronickou verzi časopisu Computer si můžete koupit v naší mobilní aplikaci pro iOS a pro Android, anebo si jej rovnou předplatit na celý rok za zvýhodněnou cenu. Chcete-li číst časopis na PC, můžete jej zakoupit za 71 Kč v našem iKiosku.

Máte připomínky k obsahu Computeru nebo tipy na články, které by vás zajímaly? Diskutujte s námi na Facebooku a sledujte nás na Instagramu.

Časopis Computer

V Computeru každý měsíc najdete nejdůležitější informace ze světa počítačů, technologií a internetu. Dva důkladné srovnávací testy odhalí a ocení ty nejlepší produkty na trhu. Praktické tipy a triky vyřeší nejčastější problémy s počítači i telefony. Podrobné návody a tipy vám pomohou využít technologie v každodenním životě.

2403_lezi.png

Časopis za nejvýhodnější cenu získáte na iKiosku. Můžete si vybrat mezi tištěnou a elektronickou verzí.

Doporučujeme také speciální vydání Nejlepší návody, tipy a aplikace pro mobily. Jak si s Androidem usnadnit život.

Váš názor Další článek: WhichFaceIsReal.com: Otestujte si, jestli poznáte fiktivní tvář od té pravé

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,