Výrobce Pepsi postavil robota, který bude vysokoškolákům rozvážet svačiny

Klasické automaty na pití jsou v dnešní době už příliš obyčejné. Potravinářské firmy vymýšlí nové způsoby, jak dostat občerstvení k zákazníkům ještě blíž a zvýšit atraktivitu samotného nákupu. Se svým vlastním roznáškovým robotem nazvaným jednoduše „snackbot“ proto přišla i firma PepsiCo.

Jejich robot, který vypadá jako termokrabice na kolečkách, bude roznášet svačiny a pití, které si lidé objednají. Samozřejmě půjde o potraviny, které vyrábí PepsiCo, takže nic moc zdravého - brambůrky Lays nebo třeba nápoje Pepsi, Mountain Dew apod.

Snackbot bude v začátku fungovat jen v rámci kampusu Pacifické univerzity a studenti si svačiny budou moci objednávat pomocí mobilní aplikace vždy mezi 9 a 17 hodinou. Robot objednávku přiveze do jednoho z 50 vybraných donáškových míst po areálu školy.

Robota pro PepsiCo postavil startup Robby Technologies, podle kterého dokáže na jedno nabití ujet až 32 kilometrů. Je vybaven kamerou a světly a dokáže se pohybovat i skrze mokrou trávu. Jakmile dorazí na určené místo, člověk odemkne vrchní víko, vezme si dvou objednávku a víko zase vrátí. Tím se transakce ukončí a člověku se odečtou peníze z účtu propojeného s aplikací.

Podobných malých autonomních botů poslední dobou přibývá. Jde ale nejspíš na dlouhou dobu o jediný typ robotů, který bude skutečně v běžném provozu sloužit, protože se s ním nepojí tolik regulací a omezení. Vysokoškolský kampus je navíc relativně bezpečné a přesně vymezené místo, které je pro testování podobné technologie ideální.

Diskuze (1) Další článek: Japonský miliardář vytvořil nejsdílenější tweet v historii. Slíbil v něm totiž peníze

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,