Software | Testy | Hardware

Vyšel Geekbench 5. Otestujte výkon svého počítače, notebooku nebo mobilu moderním benchmarkem

Společnost Primate Labs představila novou verzi jednoduchého a populárního testovacího programu Geekbench 5, který testuje výkon procesoru i grafiky a přináší několik novinek.

V oblasti procesorového testu jsou součástí nové úlohy, které simulují náročnost moderních aplikací. V testu jsou tak úlohy z oblasti strojového učení, rozšířené reality nebo výpočetního zpracování fotografií v reálném čase. Zvýšily se i nároky na operační paměť a její výkon. Optimalizován byl i test využití více jader, kdy se měří i výkon stejného rozděleného úkolu na více jádrech a nikoli na separátních úkolech, které spolu nesouvisí. Díky tomu vícevláknový test lépe odráží skutečný výkon v reálném nasazení.

Test grafického čipu je opět zaměřen na výpočty, přičemž podporováno je API rozhraní CUDA, Metal, OpenCL i Vulkan. Pro měření výkonu jsou určené úlohy z oblastí, které lze pomocí grafického čipu akcelerovat.

Geekbench 5 už je dostupný pouze v 64bitové verzi a ve verzi pro macOS je dostupný i s podporou tmavého režimu. Nová verze je již nyní dostupná pro řadu platforem - macOS, Windows, Linux a iOS, majitelé zařízení s Androidem se dočkají koncem tohoto týdne přímo na Google Play. Program je v základní verzi zdarma.

Otázka do diskuze: zkuste si změřit vaše zařízení a napište, jakých hodnot jste s danou konfigurací dosáhli

Diskuze (9) Další článek: Odborníci rozlouskli záhadu onemocnění z elektronických cigaret. Za problémy stojí vitamín E

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,