Technologie | Pevné disky | Western Digital

Western Digital odkrývá karty a zveřejnil, u kterých pevných disků používá zpomalující technologii SMR

Western Digital, Seagate i Toshiba čelí aféře s tajným používáním zpomalující technologie SMR i u disků, kde to rozhodně není vhodné – například u těch, které jsou určeny pro NAS a tedy i RAID. Western Digital se rychle snaží vše žehlit a zveřejnil nový příspěvek na blogu, kde uvádí podrobné informace.

Western Digital se omlouvá všem zákazníkům, kteří „zamlčením“ této skutečnosti byli jakkoli dotčeni nebo mají s disky nějaké problémy. WD nabízí možnost kontaktování zákaznické podpory.

Rovněž v rámci transparence (která měla být normální už od začátku) zveřejnil tabulku všech modelů pevných disků s výpisem toho, zda používají rychlejší CMR nebo pomalejší (náhodný zápis) a v řadě případů problematickou technologii SMR.

Snímek obrazovky 2020-04-24 v 0.08.27.jpg

Jak je vidět, tuto tabulku je nutné mít pečlivě uloženou, protože jediné řady, kde se SMR vůbec nevyskytuje, jsou modely Red Pro a Purple. U ostatních je to zamíchané dle rozměru (2,5palcový nebo 3,5palcový) a kapacity disku.

Western Digital navíc oznámil, že se „polepší“ a do budoucna bude poskytovat i podrobnější měření výkonu jednotlivých modelů provedených třetí stranou.

Diskuze (31) Další článek: Sekvenování koronaviru: Jak se dělá genomová epidemiologie pandemie?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,