Microsoft

Xbook One X je Xbox na cesty. Nápad dobrý, ale ta cena…

Tuhle krabici nazývá její tvůrce herním notebookem, od většiny těch standardních se však značně odlišuje. Kromě toho, že je opravdu velká, je v ní ukrytý Xbox One X. Na časté přenášení to rozhodně nebude, převézt se dá však mnohem lépe než Xbox s televizí.

Za projektem Xbook One X stojí nadšenec Eddie Zarick, který svůj notebook představil na Youtube a zároveň jej začal nabízet případným zájemcům. Do nemalé základny ukryl poslední generaci herní konzole od Microsoftu a k tomu přidal klávesnici. Tou je možné ovládat především herní menu, případně ji využívat pro chat. Na hraní bude stále lepší gamepad, který lze samozřejmě připojit jako k běžnému Xboxu.

O zobrazení se stará displej s úhlopříčkou 21,5 palců a rozlišením Full HD. Zůstala zachována optická mechanika, spouštění dotykovým tlačítkem i nabídka konektorů v zadní části. O plnohodnotný notebook však nejde, běh bez připojení do zásuvky možný není.

Rozhodně nepůjde o levnou záležitost. Tvůrce si za Xbook One X řekne o 2 495 dolarů (53 tisíc korun) s tím, že tisícovku je třeba zaplatit jako zálohu. Samotná konzole se prodává za 14 tisíc korun.

Diskuze (2) Další článek: Apple možná koupí Netflix, populární platformu pro filmy a seriály, která vyrábí i vlastní obsah

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,