Z pohádek do reality: Plášť neviditelnosti se pomalu stává skutečností

Kanadská společnost Hyperstealth Biotechnology, která se specializuje na výrobu maskovacích uniforem, si patentovala nový materiál zvaný „Quantum Stealth“. Ten zjednodušeně řečeno funguje podobně jako plášť neviditelnosti.

Quantum Stealth je podle dostupných informací tenký jako papír, levný a nepotřebuje zdroj energie. Všechny tyto vlastnosti ho předurčují k použití na bojištích.

Na níže uvedeném videu můžete vidět, jak snadné je pomocí Quantum Stealth skrýt člověka či maketu letadla nebo tanku.

Dotyčný materiál kolem nějakého objektu ohýbá světlo tak, že pozorovateli se zdá, že onen objekt zmizel. Přitom může jít nejen o světlo ve viditelném spektru, ale i o ultrafialové, infračervené nebo krátkovlnné infračervené – což je důvod, proč Hyperstealth Biotechnology nazývá svůj výtvor „širokopásmovým neviditelným pláštěm“.

Patent popisuje 13 verzí materiálu, ale celkové množství možných konfigurací je prý ještě značně vyšší. „Jeden kus Quantum Stealth může pracovat v jakémkoli prostředí, v kterémkoli ročním období a v kteroukoli denní či noční dobu, čehož žádná jiná kamufláž není schopna,“ chlubí se výrobce.

Další propagační videa (v souhrnné délce přes 100 minut) si v případě zájmu můžete přehrát zde.

Diskuze (24) Další článek: Jak z DSL vymáčknout rychlejší internet: Do hry vstupuje vektoring a bonding

Témata článku: , , , , , , , , , , ,