Sociální sítě | Instagram | Phishing | E-mail

Zajímavý nápad na zbraň proti phishingu: V aplikaci Instagramu si můžete ověřit, jaké e-maily vám skutečně poslal

Instagram aktuálně, kromě tmavého režimu, zavádí i drobnou vychytávku, kterou chce bojovat proti phishingu. V rámci samotné aplikace umožní zobrazit všechny e-maily, které vám služba zaslala.

Phishingové e-maily, tedy takové, které se vydávají za konkrétní službu/osobu a snaží se vymámit osobní údaje, nejsou nic nového. Firmy posílající zprávy prostřednictvím e-mailu se snaží různými prostředky bojovat, aby eliminovaly riziko výskytu falešných zpráv posílaných jejich jménem. Podvodníci jsou ale často velmi věrohodní a zprávy zaslané od nich mohou zmást i zkušeného uživatele. Instagram proto nyní zavádí možnost kontroly, pokud si nějakým e-mailem nebudete jisti – e-maily zasílané služby si můžete zobrazit i přímo v aplikaci.

Screenshot_20191007-171029.pngScreenshot_20191007-171034.pngScreenshot_20191007-171038.png 
Instagram zobrazí všechny odeslané e-maily. U nás jsme nic nenašli.

Stačí navštívit aplikaci, kde skrze profil najeďte do Nastavení – Zabezpečení – E-maily od Instagramu. Zde na vás již čekají dvě záložky – e-maily týkající se zabezpečení a zbytek. Na mém účtu žádné zprávy zrovna nejsou, pokud vám ale sociální síť v posledních 14 dnech poslala jakýkoliv e-mail, zde si můžete snadno ověřit, zda je pravý, či nikoliv. Na novinku upozornil Matt Navarra na svém Twitteru.

Jak zvládnout správu hesel? Poradíme:

Diskuze (3) Další článek: Nová Opera 64 zvyšuje rychlost a ochranu soukromí blokováním sledovacích kódů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,