Kriste Pane na nebi, ano je tak, uzení je nejhorší, smažení a opečení masa (aby se zatáhlo) je hned za ním. Takže co, budeme vymýšlet jak vyčistit kouř, co dál, speciální smažení "za studena"? Novinka, dnes lidé trpí stále častěji civilizačními chorobami, jako jsou nádorová onemocnění, ALS a další nemoci spojené s degenerací nervů a přitom se jedná o stále mladší ročníky. Přičemž co si pamatuji já třeba z rodiny, od strýců po praprarodiče, neměli vůbec problém s tím, jíst uzené, smažené, pečené, maso červené,ryby občas, zelenina minimálně (v omáčce, polévce), cukr řepný (nikdo se nesháněl po třtinovém, prostě nebyl, hotovo), a milión dalších věcí, co si kdo vymyslí, přece se většina z nich dožila (či ještě žije) nad 80 let. Je to o pohybu, práci venku na vzduchu (ne ve městě u silnice), v nepřejídání, v minimu stresu, z věcí, které stejně neovlivním, v kvalitě stravy obecně, ne jen uzeného. Co maso, jaké maso chtějí "vědátoři" udit, pravé, ze zvířat, která žila v kontrolovaném - čistém prostředí, nebo to bude nějaký "dokonale" čistý, umělý prefabrikát, který po ochutnání, také označí 9 z 10 ochutnavačů za chuťově nejlepší? Ještě bych jim radil, odstranit tuk = také může ve velkém množství škodit!
Já když dělám něco na pánvi tak neustále kontroluju teplotu pánve IR teploměrem aby se nepřesáhla teplota kdy se olej začne přepaloval, občas dělám něco i na másle tam to hlídám ještě víc. Máslo tak do 150-160°C, slunečnicový olej kolem 220°C ale často to držím kolem 180-190°C Nechápu jak někdo může smažit bez IR teploměru :) to musí být hodně nezdravé. Možná tak na indukci by to šlo, tam se dá nastavit teplota. Když to nehlídám tak to letí třeba k 250°C
Potvrďte prosím přezdívku, kterou jsme náhodně vygenerovali, nebo si zvolte jinou. Zajistí, že váš profil bude unikátní.
Tato přezdívka je už obsazená, zvolte prosím jinou.