Byznys | Zoom

Zoom spouští placené události. Například hudebníci tak mohou uspořádat placená online vystoupení

Už se opět ocitáme v situaci, kdy je chod společnosti značně utlumen a všechny veřejné akce nebo i výuka ve školách, byly zrušeny nebo přesunuty na internet. Podobné je to v ostatních zemích Evropy, ale i jiných kontinentech. Do popředí se proto znovu dostává Zoom, který se rozhodl stavu využít a spouští funkci placených událostí. Můžete na něm nově pořádat třeba koncerty nebo vzdělávací semináře a pro vstup prodávat vstupenky. 

Nová služba se jmenuje OnZoom a funguje podobně jako ostatní aplikace pro hostování online událostí, třeba Meetup. Zatím se nachází v beta testování, během nějž si Zoom z prodeje vstupenek nebude brát žádnou provizi. Ale samozřejmě eventuálně si procenta strhávat začne. Lidé za vstup mohou platit buď přímo pomocí bankovní karty, nebo PayPalu. Existuje rovněž možnost dárkových certifikátů. 

Jedné události se bude moci účastnit až tisíc lidí najednou. A jaké eventy můžete na nové službě pořádat? Vlastně cokoliv. Koncerty, semináře, přednášky, fitness lekce - meze se nekladou.

Výhodou Zoomu je, že vlastní videokonferenční platformou již disponuje, OnZoom je jen nástavba, která je navíc v současné situaci poměrně logická. Spousta společností se v posledních měsících pustila do podobného hostování online událostí, například Google přišel s aplikací Fundo, která tuto funkci umožňuje YouTuberům a dalším influencerům. Nutno nicméně dodat, že abyste mohli pořádat a monetizovat události na OnZoomu, musíte být prémioví uživatelé Zoomu. 

Firma také ve stejný den oznámila, že od příštího týdne začne nabízet všem uživatelům dlouho očekávané koncové šifrování, které bylo dosud omezeno jen pro zmíněné prémiové uživatele. Dokonce Zoom v jeden moment tvrdil, že jej pro všechny lidi nikdy nezavede, ale později otočil. Koncové šifrování si budete muset manuálně zapnout v nastavení, takto zabezpečený hovor pak poznáte podle zelené ikony v liště.

Diskuze (5) Další článek: Skončila podpora Office 2010 pro Windows a Office 2016 pro Mac

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,